Marabel

Marabel

 
Soi timpuriu (II), excelent pentru consum, cu un gust delicat, cu o buna rezistenta la depozitare indelungata.

Maturitate Timpurie (II)
Proprietăţi culinare (EAPR) B, în special pentru gătit
Rezistenţă la nematozi Ro 1 + Ro 4
Rezistenţă la râia neagră (Synchytr.)
Forma tuberculului Ovală
Adâncimea ochilor Superficială
Coaja Foarte netedă
Culoarea miezului              Galbenă
Productivitate la hectar Foarte ridicată
Dimensiunea tuberculului Mare şi uniformă
Calităţi de consum Gust excelent
Colorare după preparare
Rezistenţe la viruşi şi boli
Virus Y (PVY) 1
Virus A (PVA) 1
Virusul răsucirii frunzelor (PLRV) 6
Râia comună (Streptomyces scabies) 4
Erwinia spp. 3
Mana cartofului (Phytophthora infestans) 5
Proprietăţi de procesare
Decolorarea pulpei 2
Sensibilitate la lovituri mecanice 5
Repaus germinativ 3

Maturarea tuberculului este timpurie.

marabelEvaluare

9 – foarte sensibil
1 – foarte rezistent