Marabel
Soi timpuriu (II), excelent pentru consum, cu un gust delicat, cu o buna rezistenta la depozitare indelungata.
Maturitate | Timpurie (II) |
Proprietăţi culinare (EAPR) | B, în special pentru gătit |
Rezistenţă la nematozi | Ro 1 + Ro 4 |
Rezistenţă la râia neagră (Synchytr.) | – |
Forma tuberculului | Ovală |
Adâncimea ochilor | Superficială |
Coaja | Foarte netedă |
Culoarea miezului | Galbenă |
Productivitate la hectar | Foarte ridicată |
Dimensiunea tuberculului | Mare şi uniformă |
Calităţi de consum | Gust excelent |
Colorare după preparare | – |
Rezistenţe la viruşi şi boli | |
Virus Y (PVY) | 1 |
Virus A (PVA) | 1 |
Virusul răsucirii frunzelor (PLRV) | 6 |
Râia comună (Streptomyces scabies) | 4 |
Erwinia spp. | 3 |
Mana cartofului (Phytophthora infestans) | 5 |
Proprietăţi de procesare | – |
Decolorarea pulpei | 2 |
Sensibilitate la lovituri mecanice | 5 |
Repaus germinativ | 3 |
Maturarea tuberculului este timpurie.
Evaluare
9 – foarte sensibil
1 – foarte rezistent