Laura

Soi mediu timpuriu (III), cu tuberculi mari, foarte uniform calibraţi, coaja roşie şi netedă, utilizabil atat pentru consum, cat si pentru industrializare (pommes frittes, cartofi prajiti).

Maturitate Mediu timpurie (III)
Proprietăţi culinare (EAPR) B, în special pentru gătit
Rezistenţă la nematozi Ro 1 – 5
Rezistenţă la râia neagră (Synchytr.)
Forma tuberculului Lung ovală
Adâncimea ochilor Superficială
Coaja Roşie, netedă
Culoarea miezului  Galben intens
Productivitate la hectar Ridicată, până la foarte ridicată
Dimensiunea tuberculului Regulată, producţie mare pentru valorificare
Calităţi de consum Foarte bune, gust excelent
Colorare după preparare
Rezistenţe la viruşi şi boli
Virus Y (PVY) 1
Virus A (PVA) 2
Virusul răsucirii frunzelor (PLRV) 3
Râia comună (Streptomyces scabies) 4
Erwinia spp. 3
Mana cartofului (Phytophthora infestans) 4
Proprietăţi de procesare Pommes-frittes, cartofi prajiti
Decolorarea pulpei 3
Sensibilitate la lovituri mecanice 5
Repaus germinativ 3

Evaluare
9 – foarte sensibil
1 – foarte rezistent