Soi mediu timpuriu (III), cu tuberculi mari, foarte uniform calibraţi, coaja roşie şi netedă, utilizabil atat pentru consum, cat si pentru industrializare (pommes frittes, cartofi prajiti).
Maturitate | Mediu timpurie (III) |
Proprietăţi culinare (EAPR) | B, în special pentru gătit |
Rezistenţă la nematozi | Ro 1 – 5 |
Rezistenţă la râia neagră (Synchytr.) | – |
Forma tuberculului | Lung ovală |
Adâncimea ochilor | Superficială |
Coaja | Roşie, netedă |
Culoarea miezului | Galben intens |
Productivitate la hectar | Ridicată, până la foarte ridicată |
Dimensiunea tuberculului | Regulată, producţie mare pentru valorificare |
Calităţi de consum | Foarte bune, gust excelent |
Colorare după preparare | – |
Rezistenţe la viruşi şi boli | |
Virus Y (PVY) | 1 |
Virus A (PVA) | 2 |
Virusul răsucirii frunzelor (PLRV) | 3 |
Râia comună (Streptomyces scabies) | 4 |
Erwinia spp. | 3 |
Mana cartofului (Phytophthora infestans) | 4 |
Proprietăţi de procesare | Pommes-frittes, cartofi prajiti |
Decolorarea pulpei | 3 |
Sensibilitate la lovituri mecanice | 5 |
Repaus germinativ | 3 |
Evaluare
9 – foarte sensibil
1 – foarte rezistent