Barna

Descriere generala Excelentă varietate robustă, potrivită pentru diferite utilizări culinare, inclusiv cartofi prăjiți. Are calități foarte bune de păstrare și prezintă o rezistență bună la viruși și boli, cum ar fi frunzele și mușchiul tuberculilor, scabia comună, viermii negri și viermele negre.
Ascendenta Desiree x Cara
Maturitate Tarzie
Caracteristicile tuberculului
Forma Ovala, oval-lunguiata
Culoarea invelisului Rosie
Culoare interioara Alba
Adancimea ochilor Superficiala
Somnolenta 6
Continutul de substanta uscata 18% (nisipuri solzoase) / 22% (soluri de argilă)
Intretinerea generala a calitatii Buna
Deteriorare 5
Invinetire 6
Randament Mare
Rezistenta la boli si daunatori
Scrabia comuna 6
Powdery scab 3
Foliere 6
Tuberculoza 7
Blackleg 7
Boala Wart I
PCN Ro1 S
PCN Pallida S

 

Scara de la 1 la 9 (9 fiind cel mai de dorit)
I = Imun
R = Rezistent
S = Susceptibil
n/a = Rezultat ne disponibil